Nyheter vid IFV

Ny podd ger inblick i forskningsprojektet Fex-Can

2024-03-14

Två av våra engagerade doktorander på institutionen, Rebecca Skog och Sergio Flores, har spelat in en podd. I avsnittet delar Rebecca insikter om forskningsprojektet Fex-Can och gemensamt reflekterar de kring sina erfarenheter av att vara doktorand på IFV.

Sergio Flores, doktorand i forskargruppen CHAP, hostar podden Fikademia och pratar med olika personer på Uppsala universitet om deras forskning och om de olika aspekterna av att jobba inom akademin. I senaste avsnittet gästas Sergio av Rebecca Skog, doktorand i forskargruppen Vårdvetenskap, som berättar om sin forskning inom projektet Fex-Can, som fokuserar på unga vuxnas sexuella och reproduktiva hälsa efter cancer. Hon berättar vilka problem unga vuxna som har haft cancer upplever när det gäller sex och familjeplanering och hur ett internetbaserat självhjälpsprogram ska hjälpa dem.

Rebecca och Sergio ger också en inblick i livet som doktorand och pratar om ämnen som prokrastinering, vänskap bland doktorander och vikten av struktur i sitt dagliga arbete.

Lyssna på avsnittet med Rebecca och Sergio

Utforska även de andra avsnitten i podden Fikademia

Senast uppdaterad: 2024-03-19