Nyheter vid IFV

Lyckad samverkanssatsning inom gotländsk hälso- och sjukvård

2023-03-31

De senaste åren har det arbetats systematiskt med innovation inom den gotländska hälso- och sjukvården genom projektet Innovationssystem Gotland. Projektet är en del av universitetets strategiska partnerskap med Region Gotland. Innovationssystem Gotland är ett spännande exempel på hur man kan bedriva lyckad samverkan, i det här fallet mellan akademin, hälso- och sjukvården och Science Park Gotland.

Anna Sarkadi, professor och specialist i socialmedicin, Natalie Durbeej, docent i folkhälsovetenskap och Mio Fredriksson docent i hälso- och sjukvårdsforskning vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, har samarbetat med praktiker inom den gotländska hälso- och sjukvården inom ramen för projektet Innovationssystem Gotland.

I den här längre videon som har tagits fram och publicerats på Youtube pratar Anna Sarkadi om varför det är bra med forskningssamverkan mellan akademiker och praktiker och vad projektet har bidragit med (min 2:54-3:54 och 6:43-7:32). Mio Fredriksson beskriver en av de åtta forskningsförstudierna som fått finansiering genom Innovationssystem Gotland (min 4:45 – 5:30). Se videon som Anna och Mio medverkar i.

Läs mer om samarbetet på MP.

Senast uppdaterad: 2024-03-19