Nyheter vid IFV

Lektor i vårdetik sökes

2023-03-07

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap söker en universitetslektor i vårdvetenskap med inriktning mot vårdetik inom grundutbildningen på institutionen. Innehavaren av tjänsten förväntas också ha ett nära samarbete med Centrum för forsknings- och bioetik (CRB). Sista ansökningsdag 13 april 2023!

Vårdvetenskap, med inriktning mot omvårdnad, är huvudämnet i sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen vid Uppsala universitet. Där ingår omvårdnadens metaparadigm människa, hälsa, miljö och omvårdnad/omvårdnadshandlingar som centrala begrepp. Kunskap i omvårdnad skall vara evidensbaserad och tillämpas med ett professionellt etiskt och vetenskapligt reflekterande förhållningssätt.

Vi söker nu en universitetslektor i vårdvetenskap med inriktning mot vårdetik inom grundutbildningen på institutionen. Gruppen för grundutbildning på IFV arbetar bland annat med teoretisk och klinisk undervisning, pedagogik, utveckling av utbildningar, kvalitetsarbete och samverkan med andra institutioner inom ramen för sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Innehavaren av tjänsten förväntas också ha ett nära samarbete med Centrum för forsknings- och bioetik (CRB). CRB är ett tvärvetenskapligt centrum förlagt vid IFV vars forskare har grundexamina inom bl.a. medicin och vård, etik, filosofi och juridik och arbetar med att undersöka etiska, filosofiska och juridiska aspekter av biomedicinsk forskning och klinisk praxis.

Läs mer och sök tjänsten

Senast uppdaterad: 2024-03-19