Hur barn ser på coronaviruset: ”En hel del oro”

2020-04-28

Anna Sarkadi forskar på hur barn ser på coronaviruset: "En hel del oro"
(SVT, Lokala Nyheter)

SVT Morgonstudion: Ny studie om barns oro för viruset
SVT Nyheter Uppsala: Hon forskar på hur barn ser på coronaviruset: ”En hel del oro”
och Det ska du tänka på när du pratar om corona med barn

Sveriges Radio har uppmärksammat studien i Vetenskapsradion (första inslaget) som också sändes i P1 morgon (34:50 in i sändningen), samt i nyhetssändningarna för P4 Stockholm (1:03:57) P4 Västmanland (03:16), in i programmet P4 Västmanland (2:18) , P4 Uppland (02:56), P4 Dalarna (00:52) och intervjuer i direktsändning P4 Jämtland (första inslaget), P4 Blekinge efter Gyllene tider (16.04).

Uppsala universitet har också plockat upp detta på sin hemsida.

Det har fortsatt komma publicitet om forskningsstudien Barn och ungas röster om corona.
Vissa medier ligger bakom betalvägg så att länkarna inte alltid är öppna för alla men vi har tagit fram dem och ni kan läsa dessa i PDF format.

Andra ni kan se, lyssna och läsa nedan: